Ce presupune procedura de augmentare mamară?
Doctorul Andrei Lazăr ne vorbește despre această procedură și ne explică cum se desfășoară. Citiți următoarele rânduri și descoperiți cum să faceți primii pași în procesul de mărire a sânilor.
Transformați-vă aspectul alături de dr. Andrei Lazăr, unul din cei mai buni chirurgi plastici din România. Veți avea alături un specialist cu experiență, cu peste 600 de intervenții chirurgicale de augmentare a sânilor.
Augmentarea mamară prin tehnica transaxilară asistată laparoscopic se pretează foarte bine pentru pacientele slabe și cu sânii mici, la care o cicatrice în pliul submamar ar fi foarte vizibilă și ar slăbi semnificativ rezistența țesutului cutanat tocmai în zona în care se sprijină greutatea implantului.
Doctorul Andrei Lazăr are experiență în gestionarea fiecărui pas al procedurii, oferind pacientei oportunitatea de a obține sânii doriți, fără complicații și cu un timp redus de vindecare.
Să începem cu desfășurarea procedurii: Se face o incizie de 5 cm în zona axilei și se pătrunde în spațiul dintre mușchiul mare pectoral și cutia toracică. Apoi, cu ajutorul laparoscopului, o cameră video cu sursă de iluminare, se poate introduce în spații înguste.
Se desprinde parțial mușchiul pectoral de pe inserția costală, coagând simultan vasele de sânge care se găsesc în structura mușchilor. Se urmărește pe ecranul laparoscopului desfășurarea intervenției și se procedează la fel în ambele părți.
După verificarea hemostazei și a simetriei, se introduc implanturile. Sutura finală se realizează cu fire subcutanate absorbabile care nu mai trebuie îndepărtate și se instalează un drenaj aspirativ în sistem închis pentru 24 de ore.
De asemenea, după realizarea pansamentului, se va pune o bandă elastică ce înconjoară toracele, trecând pe deasupra sânilor. Nu mai este necesară purtarea unui sutien timp de 6 săptămâni, ci doar această bandă elastică pentru 3 săptămâni.