Chirurgie estetica faciala

Blefaroplastia

Interventia de intinerire a privirii prin indepartarea excesului de piele si eventual grasime, de la nivelul pleoapelor.

Blefaroplastia pleoapelor superioare

La unele personae apare un pliu format dintr-un surplus de piele la nivelul pleoapei superioare care confera un aspect obosit al privirii. Greutatea acestui surplus de piele necesita un efort suplimentar al muschiul ridicator al pleoapei pentru a deschide ochiul. Acesta oboseste pe parcursul zilei si pacientul, pentru a putea vedea, ridica spranceana pentru a usura greutatea pleoapei. Ridicarea sprancenei determina suplimentar si accentuarea pliurilor transversale ale fruntii, cu efect de imbatranire al etajului superior al fetei.

Interventia de indepartare a acestui pliu se numeste blefaroplastie superioara. Operatia are loc sub anestezie locala, si eventual un medicament intravenous care induce un somn superficial. Disconfortul din timpul interventiei este minim.
Durata blefaroplastiei superioare este de circa 40 de minute. Nu este necesara spitalizare peste noapte.

Blefaroplastia pleoapelor inferioare

Odata cu varsta pielea pleoapei inferioare isi piede elasticitatea, se rideaza, se subtiaza si devine inchisa la culoare. Odata cu pielea, si muschiul orbicular isi piede tonicitatea si intreaga pleoapa pare flasca. La unii pacienti apare si o relaxare a grasimii care proemina sub pleoapa.
Aceste probleme sunt corectate individual in cursul blefaroplastiei inferioare.
Interventia are loc sub anestezie locala la care se poate adauga si un somnifer care sa induca un somn superficial.

In timpul interventiei se indeparteaza surplusul de piele, se poate re-tensiona muschiul orbicular si se re-distribuie grasimea care proemina astfel incat sa fie in continuitate cu grasimea obrazului.
Thenicile mai vechi argumentau indepartarea agresiva a grasimii care proemina la nivelul pleoapelor. S-a constatat, insa, ca aceasta duce la un aspect de ochi infundat care nu are nimic de a face cu o privire intinerita. De aceea, noile principii sustin re-distribuirea grasimii si chiar injectare de grasime in anumite portiuni ale pleoapelor pentru ochi cu aspect mai tanar.

FORMULAR PROGRAMARI ONLINE

Unul dintre cei experimentati chirurgi esteticieni din Romania

Mii de interventii chirurgicale realizate in peste 20 de ani de activitate

TOP