Te-ai întrebat vreodată ce este otoplastia?

Ne-am gândit să răspundem la această întrebare, oferind celor interesați informații utile despre ce este otoplastia și beneficiile ei.

Majoritatea persoanelor care nu sunt mulțumite de aspectul urechilor pot apela la otoplastie pentru a le remedia în timp util.

 

Noi vrem să lucrezi cu echipa dr. Andrei Lazăr, specialist cu peste 20.000 de intervenții chirurgicale, dar credem că este important să ai câteva repere care să-ți facă căutarea mai ușoară. În activitatea online o să te „lovesti” de numeroase recomandări și sfaturi. Unele te vor ajuta, altele te vor încurca.

 

Internetul nu-i prietenul tău, ci un tool pe care trebuie să-l stăpânești cumpătat. Așadar, pentru a fi de ajutor, am scris un ghid scurt pe care să-l consulți în timpul căutării. Sperăm să-ți fie de folos, asigurându-ți acces la criterii de care să ții cont în căutarea ta prin Iași.

Ce este otoplastia?

Otoplastia este o procedură chirurgicală estetică care corectează eficient deformările pavilionului auricular (urechile). Doctorii specializați în otoplastie lucrează cu deosebită atenție pentru a ajuta persoanele nemulțumite de mărimea, forma sau poziția urechilor.
Intervenția chirurgicală este deseori determinată de rațiuni estetice, însă are beneficii psihologice semnificative. Printre cele mai importante efecte se numără îmbunătățirea stimei de sine, creșterea încrederii și a stabilității emoționale.


Cum se desfășoară procedura chirurgicală otoplastie? Otoplastia se desfășoară sub efectul unei anestezii locale, executată cu atenție de chirurg. Așa cum ne explică doctorul Andrei Lazar, anestezia este administrată în zona posterioară a pavilionului auricular. Efectele anesteziei asigură confort pacientului în timpul intervenției chirurgicale.


Procedura începe cu o incizie în pliul retroauricular, unde pielea este desprinsă pentru expunerea adecvată a cartilajului. Acesta este modelat prin incizii și pliuri pentru a recrea conturul natural al urechii și pentru a o aduce mai aproape de osul temporal.


Un aspect important al otoplastiei este tehnica aplicată pentru localizarea cicatricei în spatele urechii, ascunsă de văzul celorlalți.
De asemenea, în acest mod se menține noua formă a urechii și după absorbția suturilor. Doctorul trebuie să se asigure că procedura este repetată simetric la cealaltă ureche pentru a asigura echilibrul estetic dorit de pacient.

 

Ce presupune otoplastia?

Intervenția chirurgicală necesită o spitalizare de zi, pentru ca doctorul să monitorizeze rezultatele finale. Pacientul se poate retrage acasă în aceeași zi, fără să fie necesară internarea de noapte. Totuși, unii pacienți doresc să rămână peste noapte pentru a fi în grija unui specialist medical.


După finalizarea procedurii chirurgicale, firele sunt îndepărtate la două săptămâni distanță. Pacientul primește o bandană elastică specială, care trebuie purtată peste urechi trei săptămâni. 

 

În această perioadă, pacientul trebuie să vină la control pentru evaluări post-operatorii. Tot el este responsabil pentru igiena zonei.

close-up, communication, deaf-18753.jpg

Care sunt beneficiile otoplastiei?

 

Conform istoricului existent de proceduri chirurgicale, otoplastia este considerată sigură și cu un risc relativ scăzut de complicații. Majoritatea pacienților sunt foarte mulțumiți de rezultatele estetice obținute la sfârșitul otoplastiei. Rezultatele finale pot avea un impact pozitiv asupra imaginii de sine și a încrederii în forțele proprii.


Conform celor mai recente studii efectuate de American Society of Plastic Surgeons, se pare că otoplastia este în top 5 cele mai frecvente proceduri estetice efectuate copiilor și adolescenților. Aceștia sunt mai sensibili la aspectul fizic și mai ales la cel în partea superioară a corpului.

Otoplastie la Estetica Iași și Dr. Andrei Lazar

 

 

Dacă aveți nevoie de otoplastie în Iași sau doriți să discutați despre posibilitatea accesării acestui serviciu, Dr. Andrei Lazar vă stă la dispoziție cu servicii profesionale și un istoric pozitiv de pacienți mulțumiți.

 

 

Cu o abordare meticuloasă și o experiență vastă în domeniu, Dr. Lazar vă asigură de o procedură confortabilă și precisă. Programați-vă astăzi la numărul de telefon 0799 52 90 00 sau la adresa de email contact@esteticaiasi.com.

 

Vă așteptăm!

Ai nevoie de chirurgie plastică în Iași?

Contactează-ne cu încredere