Sportul restaurează elasticitatea pielii?

Unul dintre miturile care se propagă în industria de fitness este cel legat de mișcare și aspectul pielii. Mai precis, unii spun că activitatea fizică regulată are capacitatea de a restaura elasticitatea pielii.

 

Ați auzit de acest mit? Dacă faceți sport sau frecventați sala de sport, cu siguranță ați dat peste o discuție care menționa în treacăt efectul benefic al sportului asupra pielii. Este oare adevărat?

 

Doctorul Andrei Lazăr a decis să abordeze acest mit, evidențiind avantajele sportului, dar și efectele asupra pielii. În mod cert, exercițiile fizice sunt extrem de benefice pentru sănătatea generală și aspectul fizic, însă, din păcate, sportul nu restaurează în mod direct elasticitatea pielii. Recomandarea noastră este clară: românii trebuie să facă sport deoarece reprezintă o investiție în sănătate.

Sportul nu restaurează elasticitatea pielii

Sportul, în formele sale diverse, contribuie la dezvoltarea musculaturii și la reducerea grăsimii corporale. Procesul în toate fazele sale poate avea un impact pozitiv asupra aspectului fizic general, dar nu are un efect asupra elasticității pielii.

 

De ce? Răspunsul este relativ simplu: pielea este un organ complex, influențat de factori preciși: colagen, acid hialuronic și elastină.

Care este rolul colagenului, acidului hialuronic și elastinei în elasticitatea pielii?

 

Colagenul: Această proteină structurală asigură fermitatea și rezistența pielii. Din nefericire, pe măsură ce înaintăm în vârstă, producția de colagen scade. Nivelul scăzut de colagen înseamnă riduri și pierderea elasticității pielii.

 

Acidul Hialuronic: Această substanță este extrem de importantă pentru hidratarea pielii. În același timp, acidul hialuronic are capacitatea de a reține apa, ceea ce înseamnă piele hidratată și elastică. Majoritatea produselor de top create pentru piele conțin acid hialuronic.

 

Elastina: Această proteină contribuie semnificativ la elasticitatea pielii. Ea îi permite să se întindă și să revină la forma sa inițială. Din păcate, la fel ca în cazul colagenului, pe măsură ce înaintăm în vârstă, producția de elastină scade.

girl, woman, portrait-1467820.jpg

Studiile și statisticile ne oferă date mai mult decât utile

 

Un studiu interesant publicat în „Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology” ne arată că sportul poate îmbunătăți circulația sângelui. În același timp, mișcarea contribuie la dezvoltarea unui aspect mai sănătos al pielii, însă fără efect asupra elasticității pielii.

Alt studiu efectuat de Academia Americană de Dermatologie demonstrează cum exercițiile fizice regulate ajută la reducerea stresului oxidativ, fără efect asupra pierderii de colagen și elastină.

 

Ce ați putea face pentru îmbunătățirea elasticității pielii?

 

Mergeți la un medic dermatolog cu experiență sau la unul specializat în chirurgie plastică, estetică. Aceștia vă pot ghida către un curs de tratament cu adevărat eficient.

 

Suplimente de colagen care pot stimula producția naturală de colagen a organismului uman. Piața românească este plină de asemenea suplimente. Identificarea celor mai eficiente poate fi o activitate stresantă. O discuție cu un medic autorizat poate face lucrurile mult mai ușoare.

Folosiți produse cu acid hialuronic pentru a îngriji pielea.

 

Feriti-vă de expunerea la soare, în mod special în intervalele de timp cu un nivel ridicat de UV. Soarele poate deteriora colagenul și elastina. Așadar, utilizați cu încredere protecție solară, cu factor relevant.

 

Alimentația sănătoasă este esențială pentru asigurarea sănătății optime a pielii. Așadar, recomandările medicilor sunt în favoarea unei diete bogate în antioxidanți, vitamine și minerale. Acordați o atenție sporită alimentelor bogate în Vitamina C și Vitamina E.

Fumatul afectează fluxul sanguin către piele, afectând negativ producția de colagen și elastină.

Sportul este benefic sănătății generale

 

Ai nevoie de exerciții fizice pentru a te bucura de o viață sănătoasă. Totuși, așa cum am menționat anterior, nu te aștepta la restaurarea elasticității pielii.

 

Pentru a face acest lucru, ai nevoie de tratamente specifice îngrijirii pielii, destinate sprijinirii producției de colagen și elastină. Pe măsură ce înțelegeți particularitățile tratamentelor disponibile în România, veți găsi varianta optimă pentru stimularea elasticității pielii.

Dacă aveți nevoie de un specialist în chirurgie estetică în Iași, facială sau corporală, apelați cu încredere la serviciile Dr. Andrei Lazăr în Iași.

 

Programați-vă la un consult și faceți primii pași către o transformare pozitivă.

Ai nevoie de chirurgie plastică în Iași?

Contactează-ne cu încredere