Tratamente minim invazive

Indepartarea ridurilor
Ridurile de expresie si ridurile fixe

Tratament cu toxina botulinica pentru ridurile de expresie, active (mimica)

Riduri de expresie (mimica) - apar atunci cand se contracta muschii mimicii - si sunt ridurile orizontale de la nivelul fruntii, ridurile verticale dintre sprancene, ridurile transversale de la baza nasului (intre ochi), ridurile de la coada ochiului ("laba de gasca"), ridurile din jurul buzelor (ridurile de fumator). La tineri, aceste riduri apar DOAR cand se contracta muschii fetei si dispar actunci cind se relaxeaza. Odata cu varsta se formeaza cute ale pielii care nu mai dispar cand muschii sunt relaxati.

Tratamentul cel mai simplu si efficient este injectarea de toxina botulinica tip A (Botox, Vistabel, Neuronox, Dysport, Azalure). Toxina botulinica pune in repaus musculatura mimicii in care este injectata si lasa astfel timp tegumentului ridat de deasupra ei sa se relaxeze. In anumite situatii se poate aplica si o injectare cu acid hialuronic in ridurile respective, dar numai dupa instalarea efectului toxinei.

Injectarea se face cu un ac scurt si foarte subtire si este considerate ca “foarte putin dureroasa” de catre pacienti. NU UMFLA regiuneaincare s-a facut injectarea si NU PRODUCE ECHIMOZE decat in cazuri foarte rare. EFECTUL se instaleaza in 7 zile, dar incepe sa se faca simtit dupa circa 2 zile de la aplicare. REMANENTA (durata efectului) este 2-6 luni, in functie de regularitataea efectuarii injectarilor.

In cazul in care pacienta nu mai doreste continuarea tratamentului la un moment dat, nu apar efecte secundare negative asupra tegumentului fetei ci, dimpotriva, acesta va fi beneficiat de o perioada de "relaxare" care nu poate decat sa-l avantajeze

Este de dorit ca toxina sa nu fie injectata in cantitate mare pentru a mai pastra un grad minim de mobilitate a fetei si a evita aspectul de “fata inghetata”. Scopul este combaterea ridurilor si nu anularea expresivitatii fetei.

Durata tratamentului este de circa 10 minute

Tratamente cu acid hialuronic si hidroxi-apatita pentru ridurile fixe

Sunt riduri care sunt prezente indiferent de starea de contractie a musculaturii mimicii. Este vorba despre santurile nazo-labiale (cele care pornesc din lateralul narinelor si ajung lateral de colturile gurii), ridurile care apar sub colturile gurii odata cu inaintarea in varsta (ridurile de marioneta) si santul transversal de sub buza inferioara.

Aceste riduri  sunt tratate cu substante de umplere, dintre care cele mai folosite sunt acidul hyaluronic si hydroxi-apatita. Rolul acestor substante este de a rigidiza dermul pentru a nu-i mai permite sa se plieze, de a umple santurile si depresiunile nedorite si de a creste elasticitatea dermului prin generarea de colagen nou.

Injectarea se face cu acid hyaluronic de diferite densitati, cu caracteristici diferite si cu tehnici de injectare specifice fiecarei regiuni. De regula nu este necesara anestezia, injectarea fiind estimata ca "suportabila" de catre paciente. NU UMFLA regiunea injectata, NU PRODUCE ECHIMOZE (vanatai) decat foarte rar, EFECTUL este imediat in proportie de 80%, si devine deplin in urmatoarele 2 saptamani.

Imediat dupa injectare ramane doar putina roseata care poate persista 1-2 ore si care poate fi acoperita cu fond de ten.

Tratamentul se face dupa principiul MAI PUTIN INSEAMNA MAI MULT! Se injecteza cantitati minime suficiente pentru a produce efectul dorit, dar fara a modifca fizionomia. Este preferabila o sedinta de injectare in plus decat o schimbare prea brusca sau nedorita. Este usor de aplicat dar foarte dificil de indepartat!

REMANENTA (durata de persistenta), depasind adesea 2 ani  inca de la prima aplicare, este semnificativ mai mare decat in cazul injectarii acidului hyaluronic in buze, fiind vorba despre structuri mult mai putin mobile. In cazul in care nu se mai doreste continuarea tratamentului, nu apar efecte secunadare nedorite. Dimpotriva, o parte din efectul benefic determinat de produsele injectate va intarzia deteriorarea tegumentului odata cu varsta.

Durata tratamentului este de circa 20 de minute

FORMULAR PROGRAMARI ONLINE

Unul dintre cei experimentati chirurgi esteticieni din Romania

Mii de interventii chirurgicale realizate in peste 20 de ani de activitate

TOP