Estetică Facială

Lifting Facial Chirurgical

Lifting al feței și al gâtului

Doar pentru exemplificare, evoluția unui lifting al feței și gâtului în zilele următoare intervenției.
În ziua a 5a se mai văd ușoare echimoze și persistă un grad de edem. Inciziie pot fi lăsate fără pansament și necesită îngrijiri simple la domiciliu. Din ziua a 4a deja, părul poate fi spălat, de preferință cu ajutorul unei alte persoane.
Firele de sutură sunt îndepărtate până la ziua a 14a postoperator. La 3 săptămâni aproape nu mai este vizibil nici un semn al intervenției.
Îngrijirile locale sunt efectuate majoritar de către pacienta la domiciliu și constă în spălarea cicatricilor cu apă și săpun, ștergerea lor cu puțina clorhexidină, aplicații de creme cu heparionizi, arnică sau lactorferină pentru îndepărtarea mai rapida a echimozelor.
Consumul de ananas ajută și el la dispariția mai rapidă a echimozelor. În cazul echimozelor persistente la peste 3 săptămâni se recomanad aplicarea de comprese fierbinți care să stimuleze circulația locală. Este recomandat ca în primele 6 săptămâni după intervenție să se doarmă cu fata în sus. Durerea este estimată de către paciente că fiind foarte redusă, motiv pentru care trebuie să insist să ia medicația antalgică recomandată care are în același timp și rol anti-edematos.
Liftin-facial-1-1Instagram post - 416