Mărirea Sânilor

Transfer de Grăsime

Mărire Naturală

Mărirea sânului cu grăsime proprie liber transferată este o tehnică cu rezultate deosebit de frumoase, chiar dacă pentru o mărire mai importantă pot fi necesare 2-3 intervenții. 

 

Nu se poate realiza decât la paciente ce îndeplinesc anumite condiții:

  • nefumătoare;
  • să prezinte depozite de grăsime de unde să se poată recolta grăsimea pentru transfer;
  • să nu aibă sănii foarte mici.

Utilizarea acestei metode pentru mărirea sânilor în scop estetic pare nejustificată – luând în considerare efortul pacientei – comparativ cu simplitatea relativă și rezultatele implantului de silicon.

Avantaje Unice

  • Asimetrii mamare de volum
  • Sâni tubulari sau tuberoși
  • Corectarea neregularităților în jurul implanturilor în situații speciale
  • Mărirea sânului în scop estetic la paciente care nu acceptă un implant mamar
  • Reconstrucția mamară după îndepărtarea sânului din cauze patologice

Intervenția are loc sub anestezie generală și durează circa 2-3 ore.

 

Avantajele metodei

Grăsimea adusă conține și celule stem care regenerează țesutul în care a fost introdusă – foarte important în reconstrucția mamară.

 

Grăsimea se va comporta ca un țesut natural care evoluează odată cu situația organismului (se îngrașă și slăbește odată cu acesta) – o proprietate foarte valoroasă în cazul simetrizărilor mamare când se intervine doar asupra sânului mai mic.

 

Poate fi introdusă strict localizat acolo unde este nevoie pentru corectarea formei sânilor sau pentru corecția neregularităților în jurul implanturilor.

 

Prelevarea grăsimii prin liposuctie de la nivelul abdomenului și coapselor pentru a fi introdusă în sâni îmbunătățește aspectul acestora.

 

Nu rămân cicatrici vizibile întrucât atât recoltarea cât și re-injectarea se fac cu canule subțiri introduse în piele prin orificii de 1-2 mm.

Dezavantajele metodei

Sunt necesare 2-3 intervenții pentru obținerea rezultatului dorit întrucât, la fiecare ședință operatorie, nu se poate introduce mai multa grăsime decât cantitatea de țesut care există deja. Din grăsimea introdusă, 40-50% se ve resorbi, în schimb, restul grăsimii, 50-60% va fi permanentă.

De exemplu, pentru o mărire cu 100ml a sânului este necesară injectarea a 200ml de grăsime ceea ce presupune ca sânul inițial să aibă un volum de cel puțin 200ml. Altfel spus, un sân de 200 ml nu poate fi mărit permanent decât cu 100ml.

Pentru o ședință de mărirea sânului cu grăsime este necesar a se preleva circa 1 litru de grăsime. Ca atare, pacienta ar trebui să aibă la nivelul abdomenului și coapselor depozite relativ mari.

Nu se poate realiza la fumătoare întrucât, în acest caz, grăsimea injectată se va resorbi aproape complet.