Chirurgie estetica faciala

Tratamentul cearcanelor

Cearcanele sunt zone de culoare mai inchisa situate sub ochi, la nivelul pleoapei inferioare.

Acestea apar la orice varsta si dau un aspect obosit care se rasfrange asupra intregii fizionomii.

Cearcanele apar din cauza subtierii pielii pleoapei inferioare care lasa sa se vada, prin transparenta, muschiul orbicular care este de culoare rosu-inchis.

Solutia este ingrosarea pielii pleoapei prin crearea unui strat de grasime care sa o separe de muschi. Acest lucru se realizeaza prin injectarea de grasime intr-un strat cat mai uniform. 

In cazurile mai pronuntate poate fi necesara si o blefaroplastie a pleoapelor inferioare in acelasi timp sau in cursul unei alte interventii.

Interventia este efectuata sub anestezie locala la care se poate adauga si un somnifer intra-venos care sa induca un somn superficial.

 

Se recolteaza grasime, tot sub anestezie locala, de la nivell abdomenului sau de pe fata interna a gennunchilor prin liposuctie cu o canula fina. Aceasta grasime este prelucrata si va fi re-injectata la nivelul pleoapei inferioare cu o canula fina, boanta.

In acelasi timp se poate introduce grasime si in alte zone ale fetei la care s-a constatat un deficit in urma examenului preoperator (pometi, tample, riduri, buze etc.

Interventia dureaza circa 2 ore, fiind destul de minutioasa. Nu este necesara spitalizare peste noapte.

Recuperarea postoperatorie

Durerea este practic absenta. Se administreaza un scurt tratament antibiotic si anti-edem.

Desi se iau toate masurile pentru evitarea echimozelor, acestea apar la circa jumatate dintre paciente. De regula dispar intre 1-3 saptamani. Tot in acest interval se resoarbe edemul si surplusul de grasime care nu a fost integrat. Revenirea la viata socio-profesionala se poate face dupa prima saptamana cand echimozele sunt in curs de disparitie si pot fi acoperite cu fard.

Complicatii post-operatorii imediate

Infectia – tehnica chirurgicala ingrijita si tratament antibiotic preventiv

Echimozele – se injecteaza cu canule boante pentru a nu leza vasele de sange

Complicatii la distanta

Persistenta edemului – in special dupa somn – dispare in cateva saptamani

Grasime integrata insuficiena – in rare cazuri poate fi necesara repetarea interventiei pentru a completa grasimea care s-a resorbit.

FORMULAR PROGRAMARI ONLINE

TOP