Dr. Andrei Lazar
chirurg estetica medicala
Curriculum vitae
Tel: 0745 64 00 55
Email: doctor@andreilazar.ro
Str. Lascar Catargi nr. 10
Iasi, ROMANIA
Cearcanele apar din cauza subtierii pielii pleoapei inferioare care lasa sa se vada, prin transparenta, muschiul orbicular care este de culoare rosu-inchis.
Solutia este ingrosarea pielii pleoapei prin crearea unui strat de grasime care sa o separe de muschi. Acest lucru se realizeaza prin injectarea de grasime intr-un strat cat mai uniform.
In cazurile mai pronuntate poate fi necesara si o blefaroplastie a pleoapelor inferioare in acelasi timp sau in cursul unei alte interventii.
Interventia este efectuata sub anestezie locala la care se poate adauga si un somnifer intra-venos care sa induca un somn superficial.
Se recolteaza grasime, tot sub anestezie locala, de la nivell abdomenului sau de pe fata interna a gennunchilor prin liposuctie cu o canula fina. Aceasta grasime este prelucrata si va fi re-injectata la nivelul pleoapei inferioare cu o canula fina, boanta.
In acelasi timp se poate introduce grasime si in alte zone ale fetei la care s-a constatat un deficit in urma examenului preoperator (pometi, tample, riduri, buze etc.
Interventia dureaza circa 2 ore, fiind destul de minutioasa. Nu este necesara spitalizare peste noapte.
Desi se iau toate masurile pentru evitarea echimozelor, acestea apar la circa jumatate dintre paciente. De regula dispar intre 1-3 saptamani. Tot in acest interval se resoarbe edemul si surplusul de grasime care nu a fost integrat. Revenirea la viata socio-profesionala se poate face dupa prima saptamana cand echimozele sunt in curs de disparitie si pot fi acoperite cu fard.
Infectia – tehnica chirurgicala ingrijita si tratament antibiotic preventiv
Echimozele – se injecteaza cu canule boante pentru a nu leza vasele de sange
Fiecare pacient, indiferent de tipul de interventie chirurgicala, presupune solutii particularizate .
Fiecare pacient este un caz distinct si i se ofera un tratament individualizat.