Care sunt cele mai comune mituri din industria chirurgiei plastice românești?

De ce sunt românii atrași de nota misterioasă a unei specializări medicale utile atât femeilor cât și bărbaților?

Miturile sunt prezente în majoritatea aspectelor cotidiene ale societății românești. Iubim să explorăm latura secretă a lucrurilor și câteodată chiar să ne facem remarcați cu ceea ce descoperim.

 

Având în vedere numărul impresionant sau îngrijorător al miturilor despre chirurgia plastică, ne-am gândit să adresăm măcar 10 dintre ele. Nu vom intra în detalii dar măcar să știți câteva lucruri utile, venite din partea unor specialiști cu experiență.

 

Bine de știut: Doctorul Andrei Lazăr are peste 20 de ani de experiență în domeniul chirurgiei plastice, cu peste 20.000 de intervenții chirurgicale. Așadar, să fiți siguri că miturile vor fi adresate cu profesionalism. Dacă sunteți pregătiți, vom începe călătoria noastră printre cele mai populare mituri din industrie.

10 mituri comune în industria chirurgiei plastice din România

  1. Chirurgia plastică înseamnă doar proceduri de natură estetică.

Chirurgia estetică este importantă pentru cei care apelează la serviciile Estetica Iași. Adevărat, acestea sunt extrem de populare deoarece oricine vrea să fie mai frumos și să trateze anumite nesiguranțe corporale.

De avut în vedere: chirurgia plastică include proceduri reconstructive, printre care se numără: reconstrucția mamară, rinoplastia, otoplastia sau ridicarea sânilor.

  1. Chirurgia plastică asigură rezultate imediate și permanente.

Nimic în viață nu este permanent. Odată cu înaintarea în vârstă, chiar și rezultatele unor proceduri de chirurgie plastică pot suferi modificări. În ceea ce privește rezultatele imediate, ar trebui să știți că multe proceduri au nevoie de timp pentru vindecare.

 

Doctorul informează pacientul cu privire la timpul dedicat vindecării. Fiecare procedură chirurgicală are propriul timp de vindecare. Rezultatele sunt vizibile după finalizarea procedurii, dar intervenția asupra corpului are nevoie de timp pentru a se reface.

 

  1. Chirurgia plastică este destinată doar femeilor.

Contrar credinței populare, din ce în ce mai mulți bărbați apelează la proceduri de chirurgie plastică. Segmentul este în creștere, arătând o predispoziție a genului masculin pentru reducerea efectelor asociate înaintării în vârstă și nu numai.

 

mituri populare despre interventii chirurgicale
  1. Chirurgia estetică ridică riscuri serioase pentru sănătate.

Așa cum bine știți, fiecare intervenție chirurgicală prezintă anumite riscuri, mici sau mari. Totuși, datorită tehnologiei moderne și a iscusinței specialiștilor medicali, riscurile asociate chirurgiei estetice tind să fie minimale.

 

Credem că este important să lucrați cu un medic experimentat, capabil să ofere servicii de calitate. De asemenea, ar fi indicat să știți câteva lucruri despre tehnologia disponibilă în clinica aleasă. În acest mod, veți avea un grad ridicat de siguranță că lucrurile vor decurge fără riscuri.

 

Aceasta motivează pacientul, pe buna dreptate, sa apeleze la serviciile medicine/chirurgiei estetice.

  1. Implanturile mamare trebuie înlocuite o dată la 10 ani.

Răspunsurile variază de la un specialist la altul. Contează particularitățile pacientului și tipul de implant utilizat pentru a răspunde la această întrebare. Cel mai util ar fi să discutați cu medicul specializat în mărirea sânilor înainte de a opta pentru această procedură.

 

De la ce a pornit această idee? Rata de ruptură a implanturilor mamare tinde să crească după 10 ani. Totuși, trebuie să ai în vedere faptul că implanturile trebuie înlocuite doar dacă apare o ruptură sau o contractură capsulară.

Firește, aceste femei care si-au văzut frumusețea dispărând pe altarul maternității sunt pe deplin îndreptățite sa apeleze la intervenții de refacere a elementelor deformate apelând la proceduri de mummy makeover.

  1. Chirurgia plastică este doar pentru oamenii cu bani.

În ultimii ani, chirurgia plastică a devenit din ce în ce mai accesibilă. Opțiunile de finanțare au contribuit semnificativ la accesul facil la servicii de calitate, cu rezultate pozitive. Mai mult decât atât, pe măsură ce tehnologia și tehnicile se îmbunătățesc, procedurile devin din ce în ce mai eficiente și accesibile celor interesați.

 

Nu! Din păcate sportul nu va rezolva niciodată problema. Astfel, îndepărtarea chirurgicala a tegumentului in exces este singura soluție, deocamdată.

Continuăm miturile răspândite în industria chirurgiei plastice

  1. Recuperarea după chirurgia plastică poate fi dureroasă și lungă.

Tehnicile moderne de management al durerii sunt incredibile, făcând recuperarea mult mai accesibilă. Durerea post-operatorie poate fi gestionată eficient prin intermediul unei medicații specifice, prescrisă de doctor. La începutul și sfârșitul fiecărei operații de chirurgie, doctorul discută cu pacientul și îi explică toți pașii.

 

Conversația poate fi dificilă, chiar și cu cei apropiați. Exista un bias al percepției plastice, care se regăsește în conversațiile despre acest subiect. Pentru foarte multe persoane, familia și grupul restrâns de prieteni formează o coloană vertebrală a emoțiilor. Ei sunt cei care primesc vești, bune sau rele, și oferă sfaturi. Așadar, este absolut normal să discuți cu cei dragi. Cum poți iniția și menține o discuție sănătoasă?

  1. Chirurgia plastică este soluția la orice problemă.

Fals. Există limite pe care le are orice domeniu, chiar și cel în care activăm și noi. Pacienții trebuie să pornească în această călătorie cu așteptări realiste. Sunt mulți factori care pot influența calitatea rezultatelor. Printre cei mai comuni putem enumera tipul procedurii, starea de sănătate a pacientului și evident, experiența chirurgului plastician.

 

Recomandarea noastră: discutați onest cu doctorul chirurg despre așteptările tale. Ce vrei să realizezi prin apelarea la acest serviciu? Transparența este utilă în obținerea rezultatelor optime.

 

Un studiu din 2022 a arătat că peste 70% dintre persoanele care au optat pentru chirurgie plastică au făcut-o pentru a crește încrederea în sine și satisfacția personală, iar factorul estetic a contat mai puțin. Așadar, acest lucru te poate ajuta să comunici eficient decizia ta. Ai o bază solidă pe care poți construi discuția ta.

9. Liposucția este substitutul perfect al slăbitului.

Nu. Această procedură chirurgicală este potrivită remodelării și conturării unor zone specifice ale corpului. Nu este o metodă minune de pierdere în greutate.

 

Pacientul poate elimina anumite depozite de grăsime care nu răspund la metodele tradiționale de slăbit: dietă sau exerciții fizice. Vă invităm să descoperiți mai multe lucruri despre liposucție, ca procedură, eficiență și efect transformator.

 

Printr-o introspecție sinceră vei discuta sincer cu oricine. Vei răspunde la orice întrebare fără probleme. Ei te vor înțelege și vor aprecia transparența de care dai dovadă în conversație.

Dr. Andrei Lazăr este doctorul pe care-l căutați în Iași.

Doctor Lazar Andrei marire buze lip filler Iasi

Cu experiență vastă în chirurgie estetică, plastică și reconstructivă, doctorul Andrei Lazăr asigură o gamă variată de proceduri.

De la chirurgia sânului, estetică facială la remodelare corporală și tratamente injectabile, doctorul are specializări obținute în clinici de renume internațional din Franța, Germania și Elveția.

Citește câteva testimoniale lăsate de clienții domnului doctor și apoi programează-te la un consult. Sună la 0799.52.90.00 sau trimite un email la contact@esteticaiasi.com cu ceea ce îți dorești de la noi.

Aveți nevoie de un chirurg cu experiență, certificat și cu un istoric clar al pacienților ajutați. Vrei să vezi cum lucrează doctorul care urmează să te ajute să obții rezultatele dorite. În acest mod, cresc șansele de succes și minimizezi considerabil riscurile de apariție a problemelor.

De ce este recomandat să cunoști cât mai multe detalii? Se pare că 65% dintre persoanele care se informează înainte de orice tip de intervenție chirurgicală se simt mai confortabil în relații cu celelalte persoane. Vor discuta fără rețineri și într-un mod liber cu cei apropiați.

Cum te va afecta schimbarea în relațiile cu cei din jur? Gândește-te. O schimbare fizică poate influența pozitiv dinamica relațiilor sociale și percepția celorlalți.

Așadar, ar fi recomandat să te pregătești emoțional pentru o gamă variată de reacții și să ai un plan pentru gestionarea lor.

  1. Toți doctorii sunt la fel.

Oare mai trebuie să oferim un răspuns? Doctorii sunt diferiți. Unii sunt la început de drum și alții au peste 20 de ani de experiență practicând meseria pe care o iubesc și o perfecționează zilnic. Vreți să lucrați cu un chirurg cu câteva operații la activ sau cu unul cu peste 20.000 de proceduri chirurgicale? Răspunsul este evident, nu-i așa?

 

Aveți nevoie de un chirurg cu experiență, certificat și cu un istoric clar al pacienților ajutați. Vrei să vezi cum lucrează doctorul care urmează să te ajute să obții rezultatele dorite. În acest mod, cresc șansele de succes și minimizezi considerabil riscurile de apariție a problemelor.

femei care vor sa apeleze la chirurgie plastica

Ai nevoie de chirurgie plastică în Iași?

Contactează-ne cu încredere