Chirurgie estetică facială

Blefaroplastia

Descrierea Intervenției

Intervenția de întinerire a privirii prin îndepărtarea excesului de piele și eventual grăsime de la nivelul pleoapelor.

Blefaroplastia Pleoapelor Superioare

La unele persoane apare un pliu format dintr-un surplus de piele la nivelul pleoapei superioare care conferă un aspect obosit al privirii.

Greutatea acestui surplus de piele necesită un efort suplimentar al mușchiul ridicător al pleoapei pentru a deschide ochiul. Acesta obosește pe parcursul zilei și pacientul, pentru a putea vedea, ridică sprânceană pentru a ușura greutatea pleoapei.

Ridicarea sprâncenei determină suplimentar și accentuarea pliurilor transversale ale frunții, cu efect de îmbătrânire al etajului superior al feței.

Intervenția de îndepărtare a acestui pliu se numește blefaroplastie superioară.

 

Operația are loc sub anestezie locală și eventual un medicament intravenos care induce un somn superficial.

 

Disconfortul din timpul intervenției este minim.

 

Durata blefaroplastiei superioare este de circa 40 de minute. Nu este necesară spitalizare peste noapte.

Blefaroplastia Pleoapelor Inferioare

Odată cu vârsta, pielea pleoapei inferioare își piede elasticitatea, se ridează, se subțiază și devine închisă la culoare. Odată cu pielea, și mușchiul orbicular își piede tonicitatea și întreaga pleoapă pare flască. La unii pacienți apare și o relaxare a grăsimii care iese în evidență sub pleoapă.

Aceste probleme sunt corectate individual în cursul blefaroplastiei inferioare. Intervenția are loc sub anestezie locală la care se poate adaugă și un somnifer care să inducă un somn superficial.

În timpul intervenției se îndepărtează surplusul de piele, se poate retensiona mușchiul orbicular și se redistribuie grăsimea evidentă astfel încât să fie în continuitate cu grăsimea obrazului.

Tehnicile mai vechi argumentau îndepărtarea agresivă a grăsimii care proemină la nivelul pleoapelor. S-a constatat, însă, că aceasta duce la un aspect de ochi înfundat care nu are nimic de a face cu o privire întinerită. De aceea, noile principii susțin redistribuirea grăsimii și chiar injectare de grăsime în anumite porțiuni ale pleoapelor pentru ochi cu aspect mai tânăr.

Descoperă transformările