Mărirea sânului pe cale axilară, asistată video-endoscopic, constă în efectuarea intervenției cu ajutorul unei camere video și a unui sistem de tăiere cu radio-frecvență pentru a putea vedea și opera la distanță printr-o incizie cât mai mică practicată în zona cu păr a axilei.
Metoda de implant transaxilar este alegerea perfectă pentru cele ce doresc sâni mai mari fără cicatrici evidente. Prin accesul făcut prin pliul axilar, se evită orice semn vizibil pe sân. Această tehnică oferă o recuperare rapidă, rezultate estetice excelente și o experiență sigură, fără riscul de cicatrici inestetice pe sân. Optând pentru implantul transaxilar, pacienta poate obține cu succes sânii visurilor sale, păstrând în același timp un aspect natural și estetic al corpului său.
Personal, am practicat acest tip de intervenție din 2003, fără a utiliza endoscopia.
Din 2007, am adoptat tehnica endoascopică și am creat un instrumentar personalizat care permite scurtarea timpului de intervenție și utilizarea unei singure incizii.
De aceea, am fost, astfel, primul chirurg din Romania care a efectuat implantarea transaxilară clasică, precum și primul care a utilizat metoda endoscopică.
Am dobândit astfel o experiență bazată pe câteva sute de paciente operate cu o rată de complicații minore de sub 1% și fără nici o complicație majoră.
Foarte potrivită la pacientele tinere cu sâni mici pentru că sânul implantat va rămâne întotdeauna ferm și ridicat, iar o cicatrice submamară, oricât de puțin vizibilă, tot ar fi ușor de observat.
Este foarte puțin probabilă cicatrizarea Keloida sau hipertrofică, mult mai puțin frecventă decât la cicatricile submamare.
*Capsulita retractilă reprezintă procesul de îngroșare exagerată a membranei fibroase în care organismul înconjoară proteza în mod normal.
În această situație, sânul se deformează progresiv, putând deveni chiar roșu și dureros.
Dacă tratamentul medicamentos specific nu dă rezultat, singura soluție este scoaterea protezei împreună cu capsula îngroșată și eventual schimbarea protezei.
Noile tipuri de proteze, cu înveliș rugos, au scăzut semnificativ rata acestei complicații.
Pe plan mondial, frecvența capsulitei retractile este sub 10%.
**Exteriorizarea protezei reprezintă producerea unei breșe în tegumentul sânului, de obicei la nivelul cicatricei submamare, prin care proteza intră în contact cu mediul exterior.
Poate surveni în infecții, boli care determină o slăbire exagerată sau plăgi ale sânului.
Acest eveniment nedorit poate fi cauzat și de implantarea unei proteze prea mari la o pacientă cu tegument subțire sau prin deschiderea cicatricei chirurgicale, în cazul introducerii protezei pe cale submamară.
***Sânul dinamic apare în cazul sânilor implantați pe cale submamară, cu implant introdus retropectoral și se manifestă prin mișcarea ascendentă, exagerată a sânilor determinată de contracția mușchiului mare pectoral.
De regulă, cauza este o dezinserție exagerată a mușchiului pectoral pentru a putea introduce implantul.
****Sânul dureros apare din câteva cauze :
1. Afecțiuni ale sânului (mastită, mastoză chistică) care pot apărea și în cazul femeilor care nu poartă implanturi mamare
2. Sâni cu implanturi care nu sunt masați o perioadă îndelungată
3. Aderența nervilor care determină sensibilitatea sânului la capsulă implantului
Aceste probleme pot apărea indiferent de tehnica de implantare și pot necesita tratament medicamentos sau chirurgical.
Reîntinerirea feței este posibilă în Iași cu ajutorul tehnicii Bella Eyes Ochii...
Augmentarea mamară sau liftingul sânilor: Procedura potrivită pentru tine în Iași Te...
De la ce vârstă puteți apela la mastopexie? Din ce în ce...
Ce este lipidemul și cum îngreunează liposucția? Lipidemul este o afecțiune cronică...
Ce este blefaroplastia? Te uiți în oglindă și vezi semnele trecerii anilor?...
De ce sunt atât de populare suplimentele alimentare cu colagen? În ultimii...