Emoții, așteptări și promisiuni cu și despre chirurgie plastică

Imaginea pe care o împărtășim cu restul lumii o construim cu atenție și efort susținut. În lumea în care trăim, imaginea personală și goana după auto-optimizare sunt mai importante ca niciodată. Din ce în ce mai multe femei se gândesc să-și îmbunătățească aspectul, optând pentru chirurgie plastică.

 

Dacă în trecut serviciile de chirurgie plastică, fie facială, fie corporală, reprezentau expresia bogăției, nu toți își puteau permite o intervenție chirurgicală pentru îndreptarea unor probleme de aspect corporal sau facial. Astăzi, lucrurile s-au schimbat, și din ce în ce mai multe femei alocă buget pentru chirurgia sânilor, tratamente faciale, liposucții sau alte tratamente de optimizare corporală.

Cerere crescută pentru Chirurgie Plastică în România

Conform Asociației Internaționale de Chirurgie Plastică, anul trecut au fost efectuate la nivel mondial peste 17 milioane de proceduri cosmetice. Wow! În ciuda cererii crescute pentru asemenea proceduri în România, discuția despre chirurgie plastică are o notă sensibilă. Din nefericire, chirurgia plastică în țara noastră încă este înconjurată de prejudecăți și concepții tradiționale.

 

 

De cele mai multe ori, pacienții unui specialist în chirurgie plastică au nevoie reală de ajutor în obținerea unor tratamente clare și specifice. Nevoia de a repara sau îmbunătăți un anumit aspect al fizicului este reală. Totuși, familia și prietenii reprezintă pilonii de sprijin și încredere care fac astfel de decizii mai ușor de pus în practică.

Motivele pentru care se apeleaza la chirurgie estetica:

 
  1. Încadrarea in standardele de frumusețe
  2. Reîntinerire
  3. Revenirea (Comeback) după sarcina
  4. Rezolvarea surplusului de piele după scăderi masive in greutate

1. Întotdeauna au existat standarde de frumusețe. In diferite epoci, frumusețea a fost judecata diferit in funcție de aspectul si raportul dintre elementele corporale. Mai mult, in funcție de regiunea geografica, rasa, grup de apartenenta aceste standard de frumusețe sunt diferite.

Dorința de a atinge aceste standarde este motivata de faptul ca persoanele considerate frumoase, se vor bucura de mai multa atenție din partea celor din jur.

cum discutie cu familia despre decizia de a opta pentru chirurgie plastica

2. Dorinta de a continua sa arătam tineri rezulta din faptul ca in mintea fiecăruia indiferent de vârsta, continuam sa ne consideram ca având circa 30 de ani. Din momentul in care înfățișarea nu mai corespunde vârstei pe care simțim ca o avem, începe sa apară un disconfort legat de înfățișarea prezenta.

 

Aceasta motivează pacientul, pe buna dreptate, sa apeleze la serviciile medicine/chirurgiei estetice.

3. Femeile tinere si atrăgătoare pentru soți si cei din jur, in urma uneia sau mai multor sarcini, dezvolta modificări corporale care le fac sa se considere mai puțin atrăgătoare decât înaintea sarcinilor. Sânii coboară, abdomenul nu mai este plat si are piele lipsita de elasticitate, soldurile sunt mai voluminoase.

 

 

Firește, aceste femei care si-au văzut frumusețea dispărând pe altarul maternității sunt pe deplin îndreptățite sa apeleze la intervenții de refacere a elementelor deformate apelând la proceduri de mummy makeover.

4. Un capitol special se refera la persoanele care au avut curajul si tenacitatea de a porni pe drumul pierderii kilogramelor in exces, in special când aceste kilograme au fost foarte multe. In marea majoritate a cazurilor, procesul de slăbire se soldează cu cantități impresionante de piele flasca in exces, in special la nivelul brațelor, pieptului abdomenului si coapselor

 

Nu! Din păcate sportul nu va rezolva niciodată problema. Astfel, îndepărtarea chirurgicala a tegumentului in exces este singura soluție, deocamdată.

Cum discutăm cu familia și prietenii despre decizia de a opta pentru chirurgie plastică?

Ai luat decizia de a apela la serviciile doctorului Andrei Lazar pentru chirurgie plastică, corporală sau facială. Ne bucurăm că ai ales să lucrezi cu specialiștii de la Estetica Iași. Pentru a trece prin tot procesul cu susținere, ar fi recomandat să ai alături familia sau prietenii. Așadar, este absolut firesc să vorbești cu ei despre decizia de a face schimbări corporale sau faciale.


Conversația poate fi dificilă, chiar și cu cei apropiați. Exista un bias al percepției plastice, care se regăsește în conversațiile despre acest subiect. Pentru foarte multe persoane, familia și grupul restrâns de prieteni formează o coloană vertebrală a emoțiilor. Ei sunt cei care primesc vești, bune sau rele, și oferă sfaturi. Așadar, este absolut normal să discuți cu cei dragi. Cum poți iniția și menține o discuție sănătoasă?

Vor înțelege decizia ta

A alege să faci o operație plastică este o decizie personală. Parcurgi drumul cu încredere și curaj. Familia și prietenii trebuie să înțeleagă motivele care te-au determinat să optezi pentru o operație estetică.

 

Un studiu din 2022 a arătat că peste 70% dintre persoanele care au optat pentru chirurgie plastică au făcut-o pentru a crește încrederea în sine și satisfacția personală, iar factorul estetic a contat mai puțin. Așadar, acest lucru te poate ajuta să comunici eficient decizia ta. Ai o bază solidă pe care poți construi discuția ta.

Claritate în informațiile împărtășite cu cei dragi

Îți recomandăm să-ți notezi ideile, motivele și gândurile. Porneste de la următoarea întrebare: De ce îți dorești această schimbare? O poți completa cu „cum crezi că te va influența schimbarea pe termen lung”.

 

Printr-o introspecție sinceră vei discuta sincer cu oricine. Vei răspunde la orice întrebare fără probleme. Ei te vor înțelege și vor aprecia transparența de care dai dovadă în conversație.

Informația corectă te aduce mai aproape de rezultatele dorite

Doctor Lazar Andrei marire buze lip filler Iasi

Toți cei care lucrează la Estetica Iași discută cu pacienții, oferindu-le informații detaliate despre fiecare procedură. Este esențial să cunoști detaliile procedurii estetice, riscurile și beneficiile. Specialiștii noștri, în frunte cu doctorul Andrei Lazar, te vor ajuta să înțelegi tot ceea ce ține de operația pe care urmează să o faci.

 

De ce este recomandat să cunoști cât mai multe detalii? Se pare că 65% dintre persoanele care se informează înainte de orice tip de intervenție chirurgicală se simt mai confortabil în relații cu celelalte persoane. Vor discuta fără rețineri și într-un mod liber cu cei apropiați.

 

Cum te va afecta schimbarea în relațiile cu cei din jur? Gândește-te. O schimbare fizică poate influența pozitiv dinamica relațiilor sociale și percepția celorlalți. Așadar, ar fi recomandat să te pregătești emoțional pentru o gamă variată de reacții și să ai un plan pentru gestionarea lor.

Să nu te îngrijorezi dacă întâmpini o oarecare rezistență inițială. Oamenii sunt, în general, reticenți la schimbare.

femeie frumoasa care doarme

Pașeste pe drumul către o schimbare în bine

Ai aflat câteva lucruri despre cum să gestionezi discuția cu cei dragi despre decizia ta de a opta pentru chirurgie plastică. Ține minte că fiecare conversație reprezintă un pas înainte către o mai bună înțelegere și acceptare reciprocă.

Ai dreptul la propria alegere. Atunci când te gândești serios la chirurgie plastică în Iași, alegerea unui specialist cu experiență este extrem de importantă.

 

 

Doctorul Andrei Lazar de la Estetica Iași este un profesionist desăvârșit, cu un istoric incredibil într-un spectru larg de servicii de chirurgie plastică corporală și facială. Are o abordare personalizată nevoilor fiecărui pacient.

Contactează-ne cu încredere