Întrebări Frecvente

Despre implanturile de silicon

Protezele utilizate sunt de ultimă generație, rotunde sau anatomice.

Proteze, implanturi sau “silicoane” reprezintă sinonime pentru același dispozitiv medical.

Nu se folosesc decat implanturi fabricate de firme recunoscute pentru calitatea produselor si pe care le-am testat de-a lungul anilor (Eurosilicone, Allergan, Mentor, Polytech).

 

Protezele sunt deosebit de rezistente. Învelișul este multi-stratificat și conferă o rezistență remarcabilă la uzură.

Conținutul este de gel siliconic coeziv. Această combinație intre înveliș și conținut garantează o mare rezistență în timp.

 

Chiar și în situația în care învelișul este perforat, gelul vă rămâne în interiorul implantului.

 

Învelișul se poate distruge doar printr-un traumatism violent (ex: accident rutier).

 

Chiar și atunci, datorită coezivității, gelul nu se poate răspândi în țesuturi. Ulterior, implantul distrus poate fi înlocuit cu un altul fără dificultate și fără că acest lucru să constitue o urgență imediată.

 

Protezele de silicon actuale nu sunt cancerigene.

Cercetările efectuate în ultimii ani, precum și progresele făcute în tehnologia de fabricație a protezelor, certifică acest lucru. Protezele cu perete de silicon sunt perfect tolerate de către organism. Doar în cazul protezelor cu înveliș poliuretanic, folosite rar, în circumstanțe speciale, există un risc de respingere a protezei.

 

Garanția protezelor

Firmele recunoscute oferă o garanție mecanică de 10 ani. Aceasta înseamnă că timp de 10 ani, în cazul unei utilizări corecte, produsul nu ar trebui să prezinte defecte. Dar, că și în cazul unui autoturism, la expirarea perioadei de garanție, vehiculul nu trebuie schimbat.

 

IMPORTANT!

Implanturile nu trebuiesc schimbate după 10 ani sau alt interval de timp, în mod obligatoriu, ci doar dacă survine o problemă legată de integritatea lor, de modificarea țesutului mamar sau la dorința pacientei .

 

În general, producătorii oferă în plus și așa-numită “garanție pe viață”. Aceasta nu înseamna neapărat că implanturile vor rezista “o viață întreaga” ci că firma le vă înlocui gratuit pe țoață durata vieții pacientei.

 

Protezele de silicon și alăptarea

 

Pacientele care sunt purtătoare de implanturi de silicon sunt perfect capabile să poarte o sarcina sau mai multe și să alăpteze, fară că acest lucru să aibă un efect negativ asupra sânului sau a implantului. De altfel o mare parte dintre pacientele tinere au avut sarcini și au alăptat după amplasarea implanturilor, fară că acest lucru să le aducă vreun neajuns.