Veți afla dacă pot fi tratate vergeturile și ce mituri se propagă în industrie despre acestea.

Dr. Andrei Lazar vă oferă informații utile despre vergeturi. Acestea reprezintă o preocupare importantă pentru foarte multe persoane, mai ales pentru femeile însărcinate și pentru cei care acumulează masă musculară prin sport. De asemenea, multe persoane în vârstă suferă de pe urma vergeturilor și sunt în căutare de tratamente.

 

Nu-i de mirare că majoritatea oamenilor încearcă să găsească răspunsuri la întrebarea „pot fi tratate vergeturile?”. Având în vedere importanța acestui subiect, ne-am gândit să scriem un articol care să vă ajute să înțelegeți mai multe lucruri despre vergeturi și cum să le gestionați.

Pot fi tratate vergeturile?

Din păcate, în momentul de față, nu există un tratament care să elimine complet vergeturile. Ce se poate face? Dr. Andrei Lazar spune că există intervenții estetice, proceduri specifice, ce pot îndepărta cu succes pielea afectată de vergeturi, însă nu se pot trata vergeturile în sine. Așadar, dacă au apărut vergeturile, nu există o metodă eficientă care să le elimine complet.

 

Medicina evoluează și apar lunar tratamente pentru tot felul de condiții. Sunt șanse destul de mari ca vergeturile să fie tratabile în viitorul apropiat. Urmărim cu atenție noutățile din domeniul medical, în special tot ce ține de estetică facială și corporală. De ce? Vrem să vă oferim cele mai bune servicii și, în mod evident, să vă ajutăm să scăpați de vergeturi. Până atunci, ce puteți face?

 

Prevenirea vergeturilor este un bun început

 

Nu vreți să aveți vergeturi? Există o metodă eficientă de a preveni apariția vergeturilor: mențineți pielea bine hidratată, mai ales atunci când treceți prin schimbări corporale semnificative, cum ar fi sarcina sau acumularea de masă musculară.

 

 

În timpul sarcinilor, femeile obișnuiesc să folosească uleiul de argan, uleiul de cocos sau uleiul de migdale pentru a hidrata pielea. De asemenea, uleiurile au proprietăți nutritive asupra pielii. În acest mod, vă asigurați că pielea își menține elasticitatea și rezistă bine la întinderea corporală.

sports, fitness, running-8766426.jpg

Tratamente existente pentru vergeturi și limitele lor

Așa cum v-ați dat seama până acum, deși nu există soluții minune pentru eliminarea completă a vergeturilor, sunt câteva opțiuni la care puteți apela pentru a le diminua aspectul.


Tratamentul cu laser: Aceasta este cea mai populară metodă de a reduce lățimea vergeturilor și de a stimula producția de colagen. Laserul cu vopsea pulsată și laserele fracționale pot fi extrem de eficiente în corectarea aspectului vergeturilor noi.


Microneedling: Ce presupune această tehnică? Specialistul în microneedling folosește ace fine pentru a stimula un proces natural al corpului: regenerarea colagenului și a elastinei pielii. Rezultatul final este previzibil: aspectul vergeturilor este îmbunătățit.


Tratamente cu creme: Pe piață există creme cu retinoizi, derivați ai vitaminei A, care au capacitatea de a îmbunătăți aspectul vergeturilor dacă acestea sunt recente.


Cum funcționează? Cremele stimulează producția de colagen și îmbunătățesc textura pielii. Cereți sfaturile medicilor atunci când căutați produse de acest tip. În acest mod vă asigurați că utilizați creme eficiente.

Ce ar trebui să mai știți despre vergeturi?

 

Vergeturile sunt mai comune decât bănuiți. Acestea afectează peste 70% dintre adolescente și aproximativ 40% dintre băieți în anii pubertății. În același timp, femeile însărcinate sunt susceptibile la apariția vergeturilor, mai ales dacă nu au grijă de piele.

 

Așa cum am menționat anterior, femeile însărcinate trebuie să folosească ulei de argan, ulei de cocos sau ulei de migdale pentru revigorarea și întreținerea pielii. Dacă vor proceda așa, scad șansele să dezvolte vergeturi după naștere.

 

Interesul pentru tratamente destinate tratării vergeturilor este imens. Piața globală de tratamente împotriva acestei probleme medicale a fost evaluată la 3 miliarde dolari în 2023, cu o creștere anuală estimată la 5.4% până în anul 2032.

 

Programați un consult la Dr. Andrei Lazar în Iași

 

Din nefericire, vergeturile nu pot fi tratate complet, doar ameliorat aspectul prin apelarea la tratamente diverse. Totuși, aveți posibilitatea de a preveni apariția vergeturilor și de a reduce aspectul negativ al celor existente.

 

Țineți minte că hidratarea constantă a pielii și folosirea uleiurilor naturale (argan, cocos și migdale) pot preveni apariția vergeturilor.

 

Vă invităm să programați un consult la Dr. Andrei Lazar în Iași pentru a descoperi cele mai bune metode de a îmbunătăți aspectul pielii în zonele afectate de vergeturi. Există soluții personalizate, ce pot fi explorate pentru a obține rezultatele dorite.

Ai nevoie de chirurgie plastică în Iași?

Contactează-ne cu încredere