Chirurgie estetică facială

Otoplastia

Otoplastia este o procedură chirurgicală efectuată pentru corectarea diformităților urechii, adesea asociate cu urechi proeminente care sunt departate de cap mai mult de 2 cm sau urechi cu defecte ale reliefului (urechi deplicaturate sau urechi in palnie).

 

Este cunoscută și sub denumirea de chirurgie plastică a urechii sau otoplastie estetică. Scopul principal al otoplastiei este îmbunătățirea aspectului urechilor, făcându-le mai proporționale față de față și reducând orice evidențiere excesivă.

Aspectele Procedurii

1.Indicații

Otoplastia este adesea efectuată la copii și adulți care sunt nemulțumiți de aspectul urechilor lor. Adesea, la copii se face operatia pentru a evita agresarea verbala si nu numai sau marginalizarea de catre colegi si prietenii de joaca. Din acest motiv este singura interventie pur estetica ce se face la copii.

 

2. Procedura

Operația este de obicei efectuată sub anestezie locală sau sedare intravenoasă, la adult si sub anestezie generala, la copiii. Chirurgul face mici incizii în partea din spate a urechii, permițând accesul la structurile cartilaginoase ale urechii. Astfel, se poate face remodelarea cartilajului, îndoirea sau tăierea lui pentru a crea forma dorită concomitent cu apropierea urechilor de cap. Dacă este necesar, operația poate implica și reducerea dimensiunii urechii.

 

3. Recuperarea

După operație, pacientul poate purta un bandaj sau o bandă elastică în jurul capului, timp de 3 saptamani, pentru a proteja urechile și pentru a menține noua formă. Este important să se evite atingerea sau apăsarea urechilor în timpul procesului de vindecare. Majoritatea pacienților pot reveni la activitățile normale foarte rapid, dar este esențial să se urmeze instrucțiunile postoperatorii furnizate de chirurg.

 

4. Rezultate

Rezultatele otoplastiei sunt de obicei permanente, iar pacienții sunt, în general, mulțumiți de îmbunătățirea aspectului urechilor lor. Operația poate oferi o creștere semnificativă a stimei de sine și a încrederii pentru cei care se preocupau de urechile lor proeminente sau deformate.

Este important de menționat că otoplastia este o intervenție chirurgicală estetică și, prin urmare, nu este acoperită de asigurările de sănătate, cu excepția cazului în care există o motivare medicală specifică pentru procedură. Înainte de a vă supune otoplastiei, este recomandabil să consultați un chirurg plastic calificat pentru a discuta despre preocupările și obiectivele dvs. și pentru a înțelege pe deplin procesul și riscurile implicate în chirurgie.

Descoperă transformările