Tratamente Injectabile

Îndepărtarea ridurilor în Iași

Riduri De expresie

Tratament cu toxină botulinică pentru ridurile de expresie, active (mimică)

Riduri de expresie (mimică) – apar atunci când se contractă mușchii mimicii – și sunt ridurile orizontale de la nivelul frunții, ridurile verticale dintre sprâncene, ridurile transversale de la baza nasului (între ochi), ridurile de la coada ochiului (“labă de gâscă”), ridurile din jurul buzelor (ridurile de fumător). La tineri, aceste riduri apar DOAR când se contractă mușchii fetei și dispar actunci cînd se relaxează. Odată cu vârstă se formează cute ale pielii care nu mai dispar când mușchii sunt relaxați.

Tratamentul cel mai simplu și efficient este injectarea de toxină botulinică tip A (Botox, Vistabel, Neuronox, Dysport, Azalure). Toxina botulinică pune în repaus musculatura mimicii în care este injectată și lasă astfel timp tegumentului ridat de deasupra ei să se relaxeze. În anumite situații se poate aplica și o injectare cu acid hialuronic în ridurile respective, dar numai după instalarea efectului toxinei.

Injectarea se face cu un ac scurt și foarte subțire și este considerate că “foarte puțin dureroasă” de către pacienți. NU UMFLA regiuneaincare s-a făcut injectarea și NU PRODUCE ECHIMOZE decât în cazuri foarte rare. EFECTUL se instalează în 7 zile, dar începe să se facă simțit după circa 2 zile de la aplicare. REMANENȚA (durata efectului) este 2-6 luni, în funcție de regularitataea efectuării injectărilor.

În cazul în care pacienta nu mai dorește continuarea tratamentului la un moment dat, nu apar efecte secundare negative asupra tegumentului feței ci, dimpotrivă, acesta vă fi beneficiat de o perioadă de “relaxare” care nu poate decât să-l avantajeze.

Este de dorit că toxina să nu fie injectată în cantitate mare pentru a mai păstra un grad minim de mobilitate a feței și a evita aspectul de “față înghețată”. Scopul este combaterea ridurilor și nu anularea expresivității feței.

Durata tratamentului pentru îndepărtarea ridurilor de expresie este de circa 10 minute. Disponibil în Iași 

Riduri Fixe

Sunt riduri care sunt prezente indiferent de starea de contracție a musculaturii mimicii. Este vorba despre șanțurile nazo-labiale (cele care pornesc din lateralul narinelor și ajung lateral de colturile gurii), ridurile care apar sub colturile gurii odată cu înaintarea în vârstă (ridurile de marionetă) și șanțul transversal de sub buza inferioară.

Aceste riduri sunt tratate cu substanțe de umplere, dintre care cele mai folosite sunt acidul hyaluronic și hydroxi-apatită. Rolul acestor substanțe este de a rigidiza dermul pentru a nu-i mai permite să se plieze, de a umple șanțurile și depresiunile nedorite și de a creste elasticitatea dermului prin generarea de colagen nou.

Injectarea se face cu acid hyaluronic de diferite densități, cu caracteristici diferite și cu tehnici de injectare specifice fiecărei regiuni. De regula nu este necesara anestezia, injectarea fiind estimata că “suportabilă” de către paciente.

Imediat după injectare rămâne doar puțină roșeață care poate persista 1-2 ore și care poate fi acoperită cu fond de ten.

Tratamentul se face după principiul MAI PUȚIN ÎNSEAMNĂ MAI MULT! Se injecteza cantități minime suficiente pentru a produce efectul dorit, dar fără a modifca fizionomia.

Este preferabilă o ședință de injectare în plus decât o schimbare prea bruscă sau nedorită.

 

Este ușor de aplicat dar foarte dificil de îndepărtat!

REMANENȚA (durata de persistență), depășind adesea 2 ani încă de la prima aplicare, este semnificativ mai mare decât în cazul injectării acidului hyaluronic în buze, fiind vorba despre structuri mult mai puțin mobile. În cazul în care nu se mai dorește continuarea tratamentului, nu apar efecte secunadare nedorite.

Dimpotrivă, o parte din efectul benefic determinat de produsele injectate va întârzia deteriorarea tegumentului odată cu vârstă.

Durata tratamentului  de îndepărtare a ridurilor fixe este de circa 20 de minute. Disponibil în Iași