Chirurgie estetică facială

Tratamentul cearcănelor

Descrierea Intervenției

Cearcănele sunt zone de culoare mai închisă situate sub ochi, la nivelul pleoapei inferioare.

Acestea apar la orice vârstă și dau un aspect obosit care se răsfrânge asupra întregii fizionomii.

Cearcănele apar din cauza subțierii pielii pleoapei inferioare care lasă să se vadă, prin transparența, mușchiul orbicular care este de culoare roșu-închis.

 

Soluția este îngroșarea pielii pleoapei prin crearea unui strat de grăsime care să o separe de mușchi. Acest lucru se realizează prin injectarea de grăsime într-un strat cât mai uniform.

În cazurile mai pronunțate, poate fi necesară și o blefaroplastie a pleoapelor inferioare în același timp sau în cursul unei alte intervenții.

Intervenția este efectuată sub anestezie locală la care se poate adauga și un somnifer intravenos care să inducă un somn superficial.

Se recoltează grăsime, tot sub anestezie locală, de la nivelul abdomenului sau de pe fața internă a genunchilor prin liposucție cu o canulă fină. Această grăsime este prelucrată și va fi re-injectată la nivelul pleoapei inferioare cu o canulă fină, boantă.

În același timp se poate introduce grăsime și în alte zone ale feței la care s-a constatat un deficit în urma examenului preoperator (pomeți, tâmple, riduri, buze etc.)

Intervenția durează circa 2 ore, fiind destul de minuțioasă. Nu este necesară spitalizare peste noapte.

Recuperarea Postoperatorie

Durerea este practic absentă. Se administrează un scurt tratament antibiotic și anti-edem.

Desi se iau toate măsurile pentru evitarea echimozelor, acestea apar la circa jumătate dintre paciente. De regulă, dispar între 1-3 săptămâni. Tot în acest interval se resoarbe edemul și surplusul de grăsime care nu a fost integrat.

 

Revenirea la viața socio-profesională se poate face după prima săptămână când echimozele sunt în curs de dispariție și pot fi acoperite cu fard.

Complicații post-operatorii

Complicații imediate

Infecția – tehnica chirurgicală îngrijită și tratament antibiotic preventiv

Echimozele – se injectează cu canule boante pentru a nu leza vasele de sânge

Complicații la distanță

Persistența edemului – în special după somn – dispare în câteva săptămâni

Grăsime integrată insuficientă – în rare cazuri poate fi necesara repetarea intervenției pentru a completa grăsimea care s-a resorbit